Author Topic: WinPatrol PLUS hogs CPU  (Read 2088 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline joe53

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
WinPatrol PLUS hogs CPU
« on: October 07, 2013, 08:22:30 PM »
I'm using the latest version of WPP: 28.9.2013.1:28.9.2013.1 on XP/sp3, and have configured it to load at startup. On a few occasions recently have noticed system slowdowns. On opening Task Manager I see that WinPatrol.exe is using about 50% CPU. When I right-click on Scotty in the tray, I get no menu, so I have to kill WPP via the Task Manager, which solves the problem. The system otherwise works well.

I have taken WPP out of my startup, and will see if  this behaviour returns when I manually start it.

I report this odd behaviour FYI only, as it is recent and has not occured before in my many years using WP. It might well be related to this old XP system, since I haven't seen it on my Win 7 PCs.

Offline Corrine

  • The Mystical Rose
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 20754
  • "Stronger than the past, united in our goal."
    • View Profile
    • Security Garden
Re: WinPatrol PLUS hogs CPU
« Reply #1 on: October 07, 2013, 09:46:25 PM »
Please keep us updated, Joe, as I'm sure BillP will want to know if it continues.


Take a walk through the "Security Garden" -- Where Everything is Coming up Roses!

Remember - A day without laughter is a day wasted.
May the wind sing to you and the sun rise in your heart.

Offline ky331

  • LzD Friends
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 703
    • View Profile
Re: WinPatrol PLUS hogs CPU
« Reply #2 on: October 08, 2013, 10:36:18 AM »
In the past, I've also noticed --- on occasion --- that WP would use "excessive" CPU... both on my XP system as well as my Win7.  Since I usually keep an older version around "just in case", I would revert back... e.g. to 9.2013.0... provided that one functioned better.
For what it's worth, I'm still using that version... hadn't "bothered" to download/install the latest.